Autor |
"wszystko poszło z dymem..." |
|
ysabell
|
|
niefajne tez pamiętamy
bo to przestroga, i jak dzieje się podobnie drugi raz to od razu wiemy ze mieliśmy uważać
|
|
VLAD.IV
|
|
pamiętamy.. ale ich niefajność strasznie się spłyca z czasem i naprawde konkretne kwasy, po dłuższym czasie bagatelizujemy...
szczegolnie czesto kobiety tak robią
Hail Gods Of War |
Ekspert -
 |
|
|
ysabell
|
|
bla bla
no tak zapomnialam ze kobiety to przecież straszne są, gorsze i wogóle
|
|
fredens
|
|
|
|
Leandro
|
|
|
|
VLAD.IV
|
|
|
|
Klejcun
|
Win Dizel
|
|
nie czytam juz takich tematow, bo mnie to przygnebia.
|
|
eleles
|
|
Vlad : po pewnym czasie pamietamy tylko fajne rzeczy...
ysabell : niefajne tez pamiętamy
jako ciekawostke powiem wam,ze ogolny dorostan psychiczny u osob ktore wygraly w grach losowych i u osob ktore przezyly wypadek po ok 6 miesiacach prawie sie wyrownuje [zrodlo : T.Tyszka "Psychologia ekonomiczna" ]
ciezko jest oceniac co pamietamy,a co nie i jak silnie.Stwierdzono,ze rozklad wrazen jest podobny do krzywej Grassa przesunietej odrobine w strone bodzcow pozytywnych.Ogolnie temat sliski i trudny.
pozdro
wiecej ciekawostek?  |
 |
|
|
LukRecJa
|
|
|
|
eleles
|
|
edit : krzywej oczywiscie Gaussa
Nie mam ksiazki pod reka,bo zostawilem w Krakowie,ale moge sypnac pare z pamieci
Jesli chodzi o zawisc (bo taki temat tez czesto pojawia sie na inso,nomen omen w dziale SEKS ) ,to istnieje takie zjawisko,ktore nazywa sie "idiosynkretyczny kredyt" i jest bardzo proste w wytlumaczniu.
Mianowicie chodzi o to,ze istnieje wewnetrzna sklonnosc,do przydzielania mniejszych kar(badz mniej negatywnych odczuc wewnetrznych) osobom wyzej postawionym.
Przyklady?
Mniej antagonizujemy osobe ubrana w garnitur,ktora nam zajedzie nowym Volvo XC90 ,niz menela w poldku
jakby cos,to o wiecej (nie)ciekawych teorii prosic pozniej na priv,bo juz nie mam sily pisac
p.s kogos to interesuje w ogole ?  |
 |
|