FORUM INSOMNIA zabawa imprezy problemy przemyślenia seks
∑ temat został odczytany 23434 razy ¬
Informacje tutaj przedstawione są opiniami użytkowników i dają co najwyżej ogólną wiedzę o problemie.
Nie mogą zastąpić profesjonalnej porady lekarskiej.
Forum służy do wymiany poglądów i doświadczeń, w żadnym wypadku nie może być podstawą do samodiagnozy.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości odnośnie stanu zdrowia/przebiegu leczenia należy zwrócić się po poradę do lekarza.
Tylko porada lekarska oparta na osobistym zbadaniu pacjenta, wywiadzie chorobowym i badaniach dodatkowych gwarantuje postępowanie bezpieczne, takie, które może dać pożądany efekt leczniczy.
ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY
znacie jakies sposoby na leczenie wybitego palca? do tej pory zawsze pomagaly mi zimne oklady chwile po wybiciu i usztywnienie, przechodzilo najczesciej w ciagu jednego dnia. tym razem to nie pomaga, smarowalem bolace miejsce altacetem, usztywnialem za pomaca szyny i nic, juz mniejwiecej tydzien boli za pomocne odpowiedzi beda sogi
Jeden na sto do czegoś dojdzie..."
mocno go musiales wybic
pociesze cie ze mi kiedys jak sie palec wybil to 4 miesiace bolal, a jak u nogi palucha wybilem to teraz co i rusz mi sie to odnawia
Jeśli już boli tydzień może warto go prześwietlić rtg? W którym miejscu Cię dokładnie boli? Może zostało uszkodzone ścięgno paliczka i trzeba usztywnienia z przeprostem, może jest małe pęknięcie, lub poprostu palec został pożądnie skręcony i wymaga dwutygodniowego unieruchomienia w szynie Zimmera :).
Idź do ortopedy, będziesz miał spokój.
juz nie raz mialem wybitego palca i wiem ze na pewno nie jest pekniety ani skrecony, poza tym ostatnio smarowalem go altacetem i unieruchomilem w szynie i jest juz prawie zdrowy ale dzieki za rady
Jeden na sto do czegoś dojdzie..."
zastanawia mnie co to znaczy "wybity palec" :) naprawdę nie wiem
palec może być :
-skręcony (możliwe,że tu chodzi o te wybicie gdy więzadła przekraczają swój zakres poprzez uraz)
-zwichnięty (wyjście palca ze stawu :) boli jak cholera)
-złamany przemieszczony i nieprzemieszczony
-no i stłuczony..
ja mialem naderwane sciegno paliczka 7 tyg w szynie 120zl odszkodowania (tak naprawde 120)
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję.