FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6318 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
wypad na mazury/Litwę ,Rosja jak tam teraz jest .... 
[powiadom znajomego]    
Autor "wypad na mazury/Litwę ,Rosja jak tam teraz jest ...."   

artus5
 Wysłana - 25 czerwiec 2014 13:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam :) planuję tego roku wypad na wakacje w stronę mazur ,Augustowa , Suwałki itp. kilka lat już tam nie byłem i chciałem się podpytać jak tam teraz jest po wejściu do uni i z otwarciem granic , bo jak będę przy okazji myślałem po zwiedzać też, Litwę, Rosję , na Litwę można swobodnie też wjechać jak u nas do Czech ? trzema mieć coś specjalnego ze sobą jakieś dokumenty , czy akcesoria do auta itp. , a jak jest z Rosją jak tam można zajechać samochodem ?pasporty pewnie potrzebne a jak z przekroczeniem granicy można tak swobodnie czy są jakieś ich jejsze kontrole czy coś itp utrudnienia . jak tam teraz jest , i zwiedzaniem jest jak lepiej samemu prywatnie , czy lepiej jakaś miejscową wycieczką pewnie też będą , . ,

:)
Jeszcze mnie interesuje jak jest teraz na mazurskich jeziorach / kanałach, czy można prywatnie sobie wynająć jakiś kajak czy małą łódkę i po pływać nie mam na nic uprawnień ale kiedyś się tak dało kajakami itp popływać . jak to teraz wygląda ,:)

Yosiemaelo
YO
 Wysłana - 26 czerwiec 2014 10:32      [zgłoszenie naruszenia]

na litwe wjedziesz bez problemu

o Rosji zapomnij, potrzebna jest wiza (czas i hajs)

edit potem sie rozpisze nt reszty pytan

Zmieniony przez - Yosiemaelo w dniu 2014-06-26 10:33:54

Nie chcę się narzucać ale jestem oceanem.

Znawca -

artus5
 Wysłana - 26 czerwiec 2014 11:53      [zgłoszenie naruszenia]

czas i hajs dlaczego ? ..
a na miejscu tam nie będzie jakiś tam miejscowy biur podróży wypad chodzby jedno dniowe zwiedzanie czy coś w tym stylu . kiedyś tak byłem z biura podróży oni wszystko załatwiali wizę itp.

-w-i-k-i-
 Wysłana - 6 lipiec 2014 20:25      [zgłoszenie naruszenia]

do obwodu i tak potrzebujesz taką samą wizę jak do całej Rosji, niestety zajmuje to czas, bo na wyrobienie się czeka około miesiąca, musisz samemu jechać do konsulatu, albo załatwiać przez biura

Znawca -

Tessu
DZIADEK
 Wysłana - 15 lipiec 2014 03:33       [zgłoszenie naruszenia]

Na Litwe nie trzeba wizy i moim zdaniem warto zwiedzic. Taka podroz w czasie 10 lat wstecz. Litwini maja okazje przezyc taki boom jak u nas byl jakis czas temu bez popelniania naszych bledow.

Kiss French, Wear Italian, Drive German

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

wypad na mazury/Litwę ,Rosja jak tam teraz jest ....