Autor |
"wyrywanie ósemki" |
|
m-angelo
|
|
Siostra po ósemce dolnej miała tydzień wyjęty z życia, silny ból non stop i jedzenie kleików. |
 |
|
|
Bany_
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
Bany_
|
|
nie martw sie, niedlugo polacze sie z Toba w bolu |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Spoko, niedlugo ide wyrwac nastepna z dolu. pozniej juz tylko dwie z gory  |
 |
|
|
Diya
|
Zbyt Zajebisty
|
|
współczuję
łap soga na pocieszenie
btw dlaczego usuwasz wszystkie?
Zmieniony przez - Diya w dniu 2013-03-20 10:33:11
|
WASKOT
|
|
Olcia ww juz wszystko dokładnie opisała . Wszystko zależy , jak ósemka leży , czy jest zatrzymana , czy może się wyrżnęła .
Od tego się robi zdjęcie pantomograficzne by zobaczyć jak leży.
Leży głęboko i jest ryzyko uszkodzenia kanału nerwu żuchwowego na dole - robi się mikrotomogafię wiązki stożkowej celowaną na tą okolicę.
Następnie chirurg ocenia co i jak . Sam zabieg zależy od wielu czynników , umiejętności chirurga . Nie powinno boleć , chociaż może być nie przyjemnie. Zabieg można wykonywać w znieczuleniu przewodowym, nasiękowym , sedacji dożylnej , pełnej narkozie.
Polecam sedację dożylną- głupi jaś + pp bólowe i mimo że jesteś świadomy to właściwie nie pamiętasz co się dzialo . Po zabiegu antybiotyk i p bóle . Do tego oklady z lodu na okolicę .
Wybierajcie dobrych lekarzy , to i wspomnienia będą dobre.
Niestety - jakość kosztuje . |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
|
|
shinsei
|
|
usuwałam 8-ki u chirurga szczękowego, znieczulenie i ok 1h zabiegu (trudne umiejscowienie) zaraz po zabiegu kazał przyłożyć lód zeby nie było opuchnięte, ale i tak przez tydzień wyglądałam jak chomik i nastepnego dnie pojawił się siniak :/ wiec tak czy siak tydzień z głowy i leki przeciwbólowe i antybiotyk to norma po usunięciu zębów.
Znawca -
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
U mnie tez sie skonczylo na L4 i antybiotykach. Ponad miesiąc po, a dziura nadal nie zarosla  |
 |
|