W sobotę niefortunnie spadłem ze schodów i złamałem kość w obojczyku, niestety potrzebna była operacja (śruby itd). Dostałem zwolnienie na okres 6-u tygodni (w tym 12 razy tehabilitacja) i po tym czasie normalnie mogę wrócić do pracy, problem polega na tym że moja praca jest dosyć ciężka i nie wiem czy te 6 tygodni wystarczy na uzyskanie 100% sprawnosci. Z doktorem ciężko było mi się dogadać bo mieszkam zagranicą
Zmieniony przez - reeds w dniu 2016-04-07 11:53:54
Jeśli chodzi o złamania obojczyka , to niestety goją się ciężko i często nie chcą się zrstać. Wbrew pozorom to b. ciężka okolica do unieruchomienia . Jak będziesz dźwigać to się możesz dorobić stawu rzekomego jako powikłania w miejscu złamania . Don nie wiedział to Ci mówię . Pozdrawiam
No nic, w poniedziałek ide pierwszy raz na rehabilitacje, po 6 tygodniach zdjecie i zobaczymy jak sie zagoi, mam nadzieję że bedzie ok, młody jestem i myślę że sie dobrze zrośnie.
Wszystkim po sogu <yes>
Inso 2007
Prawda jest taka, ze zalezy od czlowieka, ale jak jestes mlody to wyszatrczy i te 5-6, jak mi to doktor tlumaczyl
Tez mialem zlamany obojczyk z lekkim przesunieciem, operacja nie bya konieczna, reka unieruchomiona temblakiem (przy kazdym kichnieciu bol jak skurvysyn).
Rehabilitacje tez zaczalem w miare szybko, chyba w drugim tygodniu po wypadku. I juz wtedy bylem tak slaby ze nie moglem samodzielnie podniesc reki w bok do wysokosci barku
Bedac na kontroli w 5tym tygodniu u innego lekarza (moj byl na urlopie) ten byl zaskoczony, ze jeszcze chodze w temblaku. Cudem udalo mi sie wymeczyc kolejny tydzien L4 i nastepne, juz od mojego.
Raczej nie nastawiaj sie na dlugotrwale siedzenie na dvpie, bo bedziesz zaskoczony jak ja
Zmieniony przez - Mopss w dniu 2016-04-12 14:50:55
także ten byłem wczoraj na rehabilitacji, gościu był bardzo zaskoczony jak bardzo mogę poruszać ręką i powiedział że 6 tygodni wystarczy i bedę napyierdalal jak wcześniej
^ sog
Zmieniony przez - reeds w dniu 2016-04-12 20:34:56