FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8450 razy ¬

ROZRYWKA | Zjawiska niewyjaśnione, nauka i historia
zabójstwo JFK 
[powiadom znajomego]    
Autor "zabójstwo JFK"   

Psycho93M
 Wysłana - 24 listopad 2013 16:57        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Według Wołoszańskiego najbardziej prawdopodobne jest to, że zamach na Kennedy'ego przygotowały środowiska związane z branżą zbrojeniową. Argumentuje to tym, że tylko Amerykanie mieli taką możliwość zatuszowaniu prawdy.
Prawdopodobnie na pokładzie samolotu z ciałem prezydenta lecącego z Dallas do Waszyngtonu przeprowadzono operację, która miała zatrzeć ślady. Lekarze w Dallas zeznali, że rana na głowie JFK miała kształt kwadratu, natomiast lekarze przeprowadzający sekcję w Waszyngtonie uznali że rana miała kształt gwiazdy - potwierdza to hipotezę o przeprowadzonej operacji.
Według Wołoszańskiego John Kennedy zginął, bo zapowiedział że wycofa pomoc wojskową (doradców) z Wietnamu. Oznaczałoby to, że do przemysłu zbrojeniowego nie trafią miliardy dolarów - w takim razie ludzie związani ze zbrojeniówką byli bardzo zainteresowani usunięciem Kennedy'ego. Warto dodać, że wygrana JFK w wyborach była bardzo pewna.

Czekam na wasze komentarze.

Zmieniony przez - Psycho93M w dniu 2013-11-24 18:19:38

[http://www.w201w124.com/forum/] - zapraszam

INSOMNIA
 Wysłana - 24 listopad 2013 18:31      [zgłoszenie naruszenia]

steelfeet
 Wysłana - 24 listopad 2013 21:09      [zgłoszenie naruszenia]

W związku z rocznicą zainteresował mnie temat na nowo. Zapewne odpowiedź na pytanie które mi się nasuwa jest dosyć prosta, dla znawcy tematu, ale sam nie znalazłem na ten temat żadnych informacji. Rozchodzi mi się o film który został nagrany w trakcie przejazdu. Minęło od tamtego czasu sporo, również technologia poszła do przodu. Czemu nikt nie zrewitalizuje tego filmu, co dzieje się chociażby z większością polskich filmów, seriali z tamtych lat ?

Robot-Man
 Wysłana - 24 listopad 2013 21:42      [zgłoszenie naruszenia]

tajemnica wyjaśniona
sprawa czekała tyle lat na najświatlejszy głos wschodu na zachodzie - mariusza maksa kolonkę, jedyną żyjącą osobę zdolną do wyjaśnienia tejże zagadki

woroczu, wybieram cie!

rafee
 Wysłana - 24 listopad 2013 21:46      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.imdb.com/title/tt0102138/?ref_=fn_al_tt_1]

Ten film jest bardzo dobry i sporo w nim ciekawych faktów z tego zabójstwa

"Cześć kle0 jestem nie wiem czy mnie kojarzysz byłam pare lat z deberem z forum"

Psycho93M
 Wysłana - 24 listopad 2013 21:49      [zgłoszenie naruszenia]

Z tego co wiem to jeden amatorski film był remasterowany cyfrowo i ponownie analizowany. Podobno na tym wzgórku z żywopłotem widać mężczyznę i ma on się składać do strzału. Ale z tymi filmami to jest tak, że jak były nagrane w marnej jakości, to przez remastering nie sprawisz, że będzie to nie wiadomo jakie źródło informacji, możesz jakieś szumy usunąć zakłócenia itp.
Jeśli chodzi o mnie, to pokazywanie plamy w kształcie ludzkiej sylwetki i mówienie, że to człowiek składający się do strzału nie bardzo mnie przekonuje.

Najlepszy film z Dealey Plaza z 22 listopada to chyba film Zaprudera. Ten film analizowano pod kątem ilości wystrzałów. Cytat z wiki:
"Głównym przedmiotem sporów jest liczba wystrzelonych kul - według niektórych specjalistów w dziedzinie kryminalistyki padło pięć strzałów z ręki trzech różnych snajperów[23]. Inni uważali, że w odstępie kilku sekund padły trzy strzały z odległości ok. 60 metrów[23]. Policyjni eksperci orzekli, że strzały oddano w odstępie 4,8-7,9 sekundy, podczas gdy część specjalistów od balistyki sądzi, że wystrzały z karabinu Mannlicher-Carcano w tak krótkim czasie są niemożliwe[23]. Komisja Warrena, przesłuc***ąc 178 świadków, spośród których 49 uznało, że strzały padły tylko z magazynu książek, natomiast 61 stwierdziło, że co najmniej jeden strzał padł z przodu, uwierzyła mniej licznej grupie[23]. Teorię drugiego strzelca może potwierdzać także amatorski film, nakręcony przez Abrahama Zaprudera, który został sprzedany Archiwum Narodowemu za 16 mln dolarów[28]. Na nagraniu wyraźnie widać, że strzał padł z przodu[28]."

Tu masz film Zaprudera:

steelfeet
 Wysłana - 24 listopad 2013 22:36      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jakie jest wasze zdanie na temat całej tej sprawy. Na pewno prawdy się już nigdy nie dowiemy. Ale na logike to musieli go swoi ukatrupić, co również sugeruje Wołoszański, chyba nie sądzicie że gdyby to zrobili Rosjanie Kubańczycy, to udało by się do takiego stopnia spreparować dowody? Ogólnie to dla mnie to jest nie pojęte, że w taki bezczelny prostacki sposób zostały spreparowane dowody(zmiana kształtu czaski, ran, trepanacja), później same brednie w raporcie komisji Warrena, w które nie był w stanie uwierzyć przeciętny intelektualnie Kowalski, ale w sumie co my możemy, ciężko sobie wyobrazić jakie pieniądze decydowały o takich a nie innych decyzjach..

Zmieniony przez - steelfeet w dniu 2013-11-25 08:58:49

chefuncio
 Wysłana - 25 listopad 2013 14:25      [zgłoszenie naruszenia]

Ludzie, to jest ciężki i niebezpieczny temat, uważam, że każdy kto sam sobie sprawdzi to i owo, przeanalizuje, dojdzie do własnych wniosków etc.Wydaję mnie się, że 100% dowodów nie doczekamy się, prawdopodobnie gdzieś ktoś znał prawdę ale zabrał ją do grobu, a dokumenty...no cóż chyba te co miały pójść z dymem poszły, zostały spreparowane etc.Fakt, nie raz po latach historycy/naukowcy dokonywali sensacyjnych odkryć w śledztwach bądź zupełnie przypadkiem lub po prostu zdejmowano klauzurę tajności i ujawniano materiały, które wywracały dotychczasowe "fakty" jak np. prowokacja w zatoce Tokińskiej.Ta sprawa do takich chyba nie należy, choć słyszałem, że pozostałe archiwa odnośnie zamachu są utajnione do 2035 chyba czy jakoś tak.Ale już abstra***ąc od samej kwestii przebiegu zamachu, pozwolę sobie na własną teorię odnośnie mocodawcy/-ów:
[ironlight.wordpress.com/2010/05/05/kennedy-dimona-and-israels-deadly-secrets/]

[http://www.rense.com/general42/enemies.htm]

Bareq
 Wysłana - 3 grudzień 2013 23:50      [zgłoszenie naruszenia]

^przecież nawet bez wnikania w treść, widać że typ ma nierówno pod sufitem

Psycho93M
 Wysłana - 4 grudzień 2013 13:33      [zgłoszenie naruszenia]

^o kim mówisz?

Zmieniony przez - Psycho93M w dniu 2013-12-04 13:33:42

INSOMNIA
 Wysłana - 4 grudzień 2013 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

Cytat z wiki:
"Głównym przedmiotem sporów jest liczba wystrzelonych kul - według niektórych specjalistów w dziedzinie kryminalistyki padło pięć strzałów z ręki trzech różnych snajperów[23]. Inni uważali, że w odstępie kilku sekund padły trzy strzały z odległości ok. 60 metrów[23]. Policyjni eksperci orzekli, że strzały oddano w odstępie 4,8-7,9 sekundy, podczas gdy część specjalistów od balistyki sądzi, że wystrzały z karabinu Mannlicher-Carcano w tak krótkim czasie są niemożliwe[23]. Komisja Warrena, przesłuc***ąc 178 świadków, spośród których 49 uznało, że strzały padły tylko z magazynu książek, natomiast 61 stwierdziło, że co najmniej jeden strzał padł z przodu, uwierzyła mniej licznej grupie[23]. Teorię drugiego strzelca może potwierdzać także amatorski film, nakręcony przez Abrahama Zaprudera, który został sprzedany Archiwum Narodowemu za 16 mln dolarów[28]. Na nagraniu wyraźnie widać, że strzał padł z przodu[28]."

Teorie rodem ze Smolenska.
Tam widac 2 postrzaly, jeden wychodzi gdzies w okolicy szyji, drugi prawa czescia glowy.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

zabójstwo JFK

Strony: 1 2