Witam ! Mojej dziewczyny kolezanka poprosila o opieke nad domem (wakacje) i w zwiazku z tym mieszkamy u niej z moja dziewczyna . Ma ona komputer stacjonarny wraz z siecia bezprzewodowa . Ja przynioslem do niej swojego laptopa z nadzieja korzystania z internetu w łozku :) lecz niestety owa siec jest zabezpieczona haslem . Czy majac dostep do zalogowanego komputera mozna zmienic / dowiedziec sie o hasle do sieci bezprzewodowej ?? Windows VISTA ,Router NET GEAR . Pozdrawiam !
haslo: password
to sa standardowe ustawienia i raczej nikt ich nie zmienia(ja rowniez, bo po co).
A potem po lewej masz manu: Setup
Wireless setting
Na dole masz Security Encryption (WEP) Key
w Passphrase: tu wpisujesz sobie haslo i dajesz generate.
Wtedy on daje Ci 4 zaszyfrowane klucze, bierzesz 1 i to jest nowe haslo do neta.
Potem dajesz apply i gitara.
Pozdro.
Zmieniony przez - NoName90 w dniu 2008-06-21 19:44:21
wystarczy zresetować ruter. z tyłu na pewno jest przycisk, który jak przytrzymasz 10 sekund, to przywróci ustawienia fabryczne i będziesz mógł skonfigurować po swojemu. a jak wróci właścicielka, to jej ocb i ona sobie później wrzuci swoje hasło. no chyba, że ma tam jakieś porty przekierowane itd, to może się w****ić na ciebie. ale raczej nie sądzę. w końcu to tylko ruter, a nie fizyka kwantowa.
resetuj i jazda.