Autor |
"zolpidem z melatonin±" |
|
ergoprox
|
|
Wys³ana - 4 wrzesieñ 2013 13:25 | zg³o¶ naruszenie regulaminu
Sprawd¼ ile procent masz t³uszczu |
Cze¶æ, mam pytanie - próbowa³ kto¶ ³±czyæ zolpidem z melatonin± ? Lepiej siê ¶pi ?
| |
|
 |
|
|
szakal2402
|
PRZYDUPAS
|
|
o zolpidemie nie s³ysza³em, melatonina daje radê
nie wiem po co ci to cierpisz na bezsenno¶æ, stymulanty walisz?
jak chcesz siê po prostu lepiej wyspaæ to najpierw zacznij od uzupe³nienia magnezu, cynku witamin
|
Kubek89
|
|
pytanie tylko po co? Zolpidem to lek nasenny z gatunku benzodiazepin. bierze siê wtedy, gdy zió³ka ani melatonina nie pomaga ;)
to silny lek, "zasypianie" z jego pomoc± przypomina raczej urywanie filmu
p.s. lekarz przepisa³ ci benzo? wez pod uwagê, ¿e te leki wywo³uj± szybkie uzale¿nienie i powodu j± problemy z pamiêci±, koncentracj± i inne powa¿ne objawy. temat jest obszernie opisany w internecie. |
 |
|
|
ergoprox
|
|
Zolpidem to nie jest benzo. Temat znam bardzo dobrze, biorê zolpidem na sen, ale pomy¶la³em ¿eby spróbowaæ zadzialac jeszcze melatonina, czyta³em w jednym artykule,ze trzepie mocniej i by³y jakie¶ badania, ze lepiej siê ¶pi, ale tez, jest siê bardziej zmulonym na nastêpny dzien. Dlatego pytam siê o tutaj, mo¿e kto¶ próbowa³.
Na mnie zolpidem dzia³a dziwnie, nie mam zjazdu od razu, raczej powoli odplywam i budze siê po ok 4 godzinach a pózniej mam taki pólsen a na nastêpny dzien mam bóle g³owy, otepienie i ospalosc. Benzo nigdy nie bra³em. Zaleplon s³abo dzia³a³.
Jak ktos co¶ wie to proszê o informacje. |
 |
|
|
szakal2402
|
PRZYDUPAS
|
|
melatoninê bra³em nie regularnie lecz sporadycznie dzia³a dobrze na sen lecz jest lekkie otêpienie na drugi dzieñ jak piszesz nie wiem jak na d³u¿sz± metê z tym przecie¿ jednak jest to hormon odpowiedzialny za regulacjê cyklu dobowego a jak wiadomo gdy hormon jest dostarczany z zewn±trz organizm przestaje produkowaæ w³asny.
Nie wiem jak to jest, tak tylko spekuluje.
|
ergoprox
|
|
Melatonina zezarlem ju¿ wiele, teraz sama pomaga mi zasn±æ tylko jak jestem maksymalnie wylazuwany. Ale chcia³em siê dowiedzieæ o interakcji zolpidemu z melatonina, ma³o jest konkretnych informacji w necie o tym.
Pamietam jak kiedy¶ nie mog³em spaæ i zjad³em z 15 tabletek 5 mg melatoniny, oczywi¶cie w niczym to nie pomog³o, bo jak cz³owiek zdenerwowany to melatonina nie dzia³a. Na szczê¶cie ¿adnych skutkow ubocznych nie zaobserwowalem :)
|
 |
|
|
Kubek89
|
|
rzeczywiscie, masz racjê, myli³em siê co do zolpidemu, sprawdzilem i rzeczywiscie to nie jest benzo
jak go bra³em, to podczas zasypiania by³o fajne uczucie "odp³ywania" i nagle otwiera³em oczy nad ranem. najlepiej braæ tu¿ przed po³o¿eniem siê spaæ. i masz racjê, ¿e on do¶æ krótko dzia³a, czêsto budzi³em siê po ok. 5-6 godzinach.
po co chcesz dodawac melatonine? w sensie, ze zolpidem dzia³a za s³abo? :)
Zmieniony przez - Kubek89 w dniu 2013-09-04 23:44:07 |
 |
|
|
ergoprox
|
|
Tak, wlasnie dlatego, ze dzia³a za krótko i sen tez nie jest za dobrej jako¶ci. Mo¿e jak zrobiæ mieszankê to bêdzie siê lepiej spalo |
 |
|
|
lucifer_sm
|
|
tu nic nie poradzisz. Te leki maj± to do siebie ze po czasie dzia³aj± slabiej. Mozesz estazolamu spróbowac lekarze najczesciej go po zolpidemie przepisuj±, ale to juz benzodiazpeina jest i odstawienie ich to niezbyt przyjemna sprawa |
 |
|
|
ergoprox
|
|
Trochê siê boje benzo próbowaæ, a znowu widzê, ze zolpidem za dobrze na mnie nie dzia³a, wczoraj zasnalem po ok godzinie i dzi¶ ca³y dzien mia³em bóle g³owy, otepialosc i ospalosc do tego dretwienie lewej strony cia³a. Jednym s³owem s³abo, ten estazolam lekarz internista przepisze ? |
 |
|
|
Bany_
|
|
a co jest przyczyna ze nie mozesz zasnac,
masz jakies stresy w ostatnim czasie?
Zmieniony przez - Bany_ w dniu 2013-09-06 14:29:20 |
 |
|